Демир бозан за страхова невроза

Демир бозан за страхова невроза
Паник атаки

Страхова невроза не е официална болест. Зад понятието се крият няколко вида тревожни разстройства – генерализирано, паническо, депресивно, смесено и други уточнени и неуточнени смущения в психиката.

Всички те се обединяват от две общи черти – страхът възниква по реална, съществуваща причина, и второ, това са обратими, лечими състояния.

Когато споменават страхова невроза, неспециалистите обикновено имат предвид генерализираното разстройство. При него страхът се генерира от обикновени, чести ежедневни събития.

Важно уточнение
Демир бозан внимание!От предлаганите на пазара средства с името Демир бозан работа върши само оригиналната комбинация на "Фарма Витал", която струва 43 лева с включена доставка. Може да се купи и на място от редица аптеки в страната на същата цена. Когато поръчате 2 кутии от съчетанието, получавате 8 лева отстъпка и вместо 86 лева плащате само 80.

Тази особеност поставя пациентите в неизгодна позиция. Страдащите от фобии например могат да избягват самолети, асансьори, многолюдни места и др. причинители на техния страх. Болните от страхова невроза няма как да се изолират и защитят. При тях страхът често ескалира, нервите им бързо се амортизират и състоянието се задълбочава.

Първа необходимост за страдащите от страхова невроза е да се поддържат в перманентно релаксирано и спокойно състояние. Така се снижава рискът от ескалация на страха.

Второто е да се реагира на физическите симптоми, които безпокоят болните – безсъние, главоболие и др. прояви, които с възникването си изнервят, изтощават и създават риск от влошаване.

Билковият букет Демир бозан отговаря адекватно и на двете нужди. Негов плюс е, че не обременява и пристрастява пациентите, както се случва с химическите медикаменти.

Страховата невроза представлява преекспониран страх. Той е ирационален, необясним в завишените граници, които се изпитва, но провокаторът е напълно реален. Също така реални са физическите прояви на този страх. Болният започва да се поти, прималява му, получава световъртеж и т.н.

Как действа Демир бозан при страхова невроза?

 1. Билковата комбинация най-напред повлиява общо нервната с-ма като намалява напрежението в нея. Накратко – работи като успокоително. Някои от лечебните растения в състава на Демир бозан имат подчертано релаксиращо свойство.
 2. Билките въздействат чисто физически срещу физическите симптоми. По този начин те допринасят за успокояване и въвеждане на психическата сфера в нормални граници.
На кои симптоми на страхова невроза се отразява?

Тревожността е субективно усещане, но то има реален израз.Демир бозан за страхова невроза

Ето някои от проявите на страхова невроза и как Демир бозан помага при тяхното ескалиране:

 • Постоянно високо ниво на раздразнителност и изострена чувствителност – Демир бозан намалява тези прояви и привежда пациента към по-спокойно състояние;
 • Безсъние и усилване на тревожността през нощта – пациентите страдат повече през нощта, когато останат сами със страховете си. Липсата на сън увеличава тревожните мисли. На физическо ниво перманентната умора намалява съпротивителните сили. Пиенето на Демир бозан лекува безсънието и подобрява нощната почивка;
 • Лоша концентрация, разсеяност, несигурност в решенията, дистанциране – билките подобряват мозъчното кръвообращение, подпомагайки умствените функции;
 • Високо кръвно – този показател често се повишава при страдащите от страхова невроза. Демир бозан регулира кръвното, което автоматично се отразява и на психическото състояние на пациента;
 • Пристъпи на задух, стягане в гърдите, тремор, треперене – това са типичните физически прояви на страха. Намалявайки общо напрежението билките допринасят за изчезване на тази симптоматика;
 • Гадене, световъртеж, главоболие, потене, слабост – билките имат силен ефект като обезболяващи, тонизират, подкрепят пациента, когато се чувства зле.
Профилактична роля

Демир бозан въздейства и върху причините за страхова невроза – наричаме го профилактика или недопускане на някой проблем да ескалира до болест.

Доказано е, че страховата невроза се поражда от хронично напрежение или от хронична умора, или от двете в комбинация.

Първото се случва при проблемни отношения, трудности, недостиг на пари, шок от загуба на близък и др.

Второто идва след продължително пребиваване в стресираща обстановка – когато с месеци се изпитват негативни чувства, страх, вина и др. Това положение води до трайна умора, депресивност, апатия, нежелание за живот.

Паническо разстройство и паник атаки

Това е вторият разпространен тип тревожно разстройство сред наричаните с общото име страхова невроза. И при генерализираното, и при паническото разстройство провокаторът за страха е нещо обикновено от ежедневието.

Разликата е, че при генерализираното пациентът е в постоянна тревожност, чието ниво на моменти се повишава, докато при паническото се изживяват кризи – т.нар. паник атаки.

Паник атаката е остър пристъп на тревожност. Той идва внезапно. Болният не осъзнава какво го е провокирало.

Паническото разстройство представлява поредица от паник атаки, изживявани във времето, като между тях пациентът се намира в напрегнато очакване на следваща криза.

Как по-точно лекува Демир бозан?

Една от съставките на чая е котешка стъпка – билка, която директно намалява напрегнатостта и тревожността. При постоянен прием тя предпазва от повишаване на напрегнатостта. Действието й е ефективно в момента на пристъпа.

Друг компонент е блатният тъжник. Той има седативен ефект, но по-същественото е, че принципно намалява склонността към неврози и податливостта на стрес.

Тези билки се подкрепят от глог, който понижава възбудимостта на нервната с-ма.

Четвъртата билка е великденче – то потиска агресивни прояви, успокоява прекомерната раздразнителност.

Всички съставки в Демир бозан се противопоставят и на физическата симптоматика, която върви със страховата невроза.

Например царевичната коса регулира баланса на вода и соли в тялото, което е от значение за състоянието на нервната с-ма.

Котешката стъпка и глог лекуват главоболие, регулират съня.

Блатен тъжник и хвощ въздействат на сърдечните и други болеви симптоми – те помагат на болни с бодежи в сърцето, свиване „под лъжичката“, спазми в стомаха.

Глогът е доказана билка за т.нар. сърдечна невроза.

Ето защо мнозина пациенти наричат Демир бозан накратко: билки за нерви.

Какво разказват болните? Едни се радват, че се лекуват с естествени средства и безопасно, без да прибягват до хапчета. Други подчертават приятната страна – терапия с вкусен чай. А ето и някои конкретни истории, които публикуваме с разрешение.

Мнения за Демир бозан при страхова невроза

Дъщеря ми се роди отново с Демир бозан
Мина Павлова за Демир бозан при страхова невроза
Мина Павлова

Аз съм от малко градче. Тук си знаем всичко. Като купя нещо от аптеката, докато се прибера, съседката е научила. Разбирате защо отлагах да се захвана с дъщеря ми. Виждах, че е нервна и раздразнена или изпада в безчувственост. Не й потръгна – разделиха се с приятеля й, когато планираха сватбата. Ама в нашето градче ни да идеш на лекар, ни да купуваш психо хапчета.

Доста се влошиха нещата, но Бог помага. Гостува ми моята приятелка от Червен бряг. Споделих й, а тя веднага извади чудодейно лекарство – каза ми за билките Демир бозан. Поръчах!

Първата опаковка – нищо. Не нищо, но леко успокояване. Започна да спи по-добре детето. После бързо тръгна към оправяне. Сега няма потиснатост, плач, тръшкане. Намери си работа, пак излиза с приятелки. Смятам, че се излекува, но не спирам билките. Да се стабилизира!

Мина Павлова, София

Демир бозан ме излекува от травматична невроза
Костадин Динчев за Демир бозан при страхова невроза
Костадин Динчев

Аз се излекувах с Демир бозан от травматична невроза. Това е болест от силен шок, от изживяване на трагичен случай. При мен беше тежка катастрофа. 4 души се помляха, грозна картина. Загубих си съня, не можех да изтрия спомена. После се появи страх от коли – да не стана и аз на парчета.

Поръчах Демир бозан с голяма надежда. Оправда се! Най-хубавото беше, че спря треперенето на ръцете. От катастрофата насам ми трепереха и не можех да работя – часовникар съм!!! Та, спряха треперенето и сърцебиенето. После започнах да спя повече – по 2-3 часа, но пак добре.

Постепенно се увеличи успокояването. Интересно, имах усещане как с всяко събуждане съм по-добре и по-спокоен. Вече съм напълно излекуван. Разбрах го, когато пак се качих на кола. Дано никога не се случват нещастия!

Костадин Динчев, Търговище

Лекуваха чревна инфекция, а било невроза
Сия Милева за Демир бозан при страхова невроза
Сия Милева

Искам всички да научат как 2 месеца ме лекуваха от чревна инфекция, каквато се оказа, че нямам. Обърнах се към лекар заради диария. Не беше силна, с леки коремни болки, обаче мине и пак се появи. Не беше голям проблем, но се притесних.

Почнахме лечение за чревно разстройство, а проблемът не минава. Защото се оказа не чревно, а нервно разстройство. Получавала съм диария от притеснения. Аз не се усетих, че започна, когато ме съкратиха.

Сега за лечението – то също е просто и лесно. Взех билките Демир бозан, които са за нерви. Лекуват болни нерви и неврози. Първо спря диарията, не съм имала проблем от есента. Излекуваха ми се и други неща, които не съм усещала – напрежение, раздразнение, потиснатост. Благодарна съм на Демир бозан, че ме излекува!

Сия Милева, гр. Поморие

Вижте и ТОВА:

Още инфо и източници на английски: Добавки за безпокойство и страхова невроза. Как се ползват билкови добавки при страх и паник атаки? 5 успокояващи билки против тревожността.

Препоръчайте и вие добри билки при страхова невроза или пък споделете как ви е подействала комбинацията Демир бозан, като използвате нашия форум ТУК, за да оставите своето мнение!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
, ,
Колко струва Демир бозан и откъде се взема?
Истинската комбинация по рецепта на "Фарма витал" струва 43 лева, като доставката е включена в нея. Можете да си я поръчате на телефон 0888 571 981 или като използвате формата за поръчки по-долу. Ако поръчате 2 кутии, ще получите 6 лева отстъпка и ще платите 80 вместо 86 лева. Също така може да се купи на място от аптеките на "Фрамар" и в София на ул. "Три уши" №5, където се намира дрогерия "Жанин". Отново в София в района на "Пирогов" се намира аптека "Авицена". Точният адрес е "Иречек" №2. Също така може да се намери и в кв. Сухата река в София, в Бургас и Петрич. Ето я и формата за поръчка:
This Post Has 4 Comments

 1. Lina v.

  Това за диарията е абсолютно точно! Да се намери един човек да го каже. Не само диария, може и запек да се получи. Запекът и диарията показват нервни болести, но малко го знаят. Благодаря за споделеното.

 2. Vili

  Аз съм пила Демир бозан за стомашна невроза и помогна. Казаха ми, че са билки за нервни болести. Аз като се изплаша и ми е неспокойно, започва да ме боли стомаха. Билките ги пий по моя схема – намаляващо от 3 до 1 чай и поддържащо още 2 месеца по 1 чай.

 3. Ангелина Манева

  Синът ми заседна в асансьор и оттогава почна да се страхува. Не влиза в асансьори и в други тесни места. Също и на тъмни места не иска. Например не ходи вече до избата, страх го е. Той не казва страх, но измисля поводи да не отиде. Това дали е болест, Демир бозан ще помогне ли?

  1. Виктор М.

   Да, със сигурност, госпожо. Ще го успокои и ще му помогне да мисли по-спокойно и трезво. Опитайте лечение с една кутия, то ще си покаже. Аз пия Демир бозан за страх от височина, защото започнах работа на висок етаж и е ужасно.

Вашият коментар