Стеатоза на черния дроб. Лечение с билки за омазнен черен дроб

Стеатоза на черния дроб. Лечение с билки за омазнен черен дроб
Демир бозан за черен дроб: Стеатоза, Цироза, омазнен черен дроб, пречистване

Какви билки да ползваме за омазнен черен дроб (стеатоза). Билкови лекарства и тинктури за прочистване на черния дроб. Хепатит Б.

Заболяванията на черния дроб са като епидемия, на 5-о място сред причините за смърт днес. При дискомфорт и болезненост в чернодробна зона веднага реагирайте, защото този орган напомня за себе си, когато случаят е станал сериозен.

Какви билки да ползваме за омазнен черен дроб (стеатоза)

 • Полски хвощ – 4 ч.л. сушен запарваме с 1 ч.л. вода. Пием на глътки, многократно в течение на деня. 200 мл е дневната доза. Настъпва осезаемо подобрение, отшумяват неприятните усещания. Лечението е възможно и със свеж хвощ, но тогава слагаме 30-40 г на 200 мл – запарваме 2-3 часа. Дозата е 1-2 с.л. при болести на черен дроб, при отоци и наличие на камъни, преди всяко похапване;
 • Великденче – то е „златен стандарт“ в билковото лечение на доста диагнози, свързани с черен дроб и жлъчка. Помага при дискинезия на каналите, при хронични хепатити и холецистити, при камъни и омазняване. Успокоява вътрешните възпаления. Приготвя се просто – 2 с.л. мляна билка на 1 л вода, да кипи 14 мин. под капак и на слаба степен на котлона. След 45-минутна запарка започва пиенето – 4 Х 100 мл независимо от яденето;
 • Репей – приготвен на сок, то е чудесен за черния дроб. Особено полезен при омазняване и след хепатит. Приготвя се през месец май от пресни и сочни листа, които промиваме, подсушаваме и изрязваме от дръжките. Пропускаме листата през месомелачка и оцеждаме сока през марля (не се използва сокоизтисквачка заради металните части). Приемаме по 1 с.л. от сока преди ядене. Имайте предвид, че много горчи. Лечението е 7 дни и след 7-дневна почивка – още 7 дни. За сезон трябва да се изпие 1 л сок;
 • Котешка стъпка – чудесна при втвърдяване на черен дроб и при промяна на клетъчно ниво. Чудна е на отварка и на капсули. Прекрасна е в съчетание с някоя от изчистващите билки;
 • Глог – още една класическа билка за черен дроб. Подобрява състава на кръвта, намалява холестерола, облекчава органите. Плодовете имат силни изчистващи свойства и намаляват натоварването върху черния дроб. Извеждат токсините и стартират възстановителен процес. Добре помага класическа отвара от 5 г плодчета на 1 ч.ч. вода, приготвени на пара за 15 мин. Дозата е 4 Х 100 мл.
Мнение №1: Прочистих с билки черния си дроб
01 Демир бозан за черен дроб
Таня Господинова

Когато научих, че черният ми дроб е за чистене, не знаех в какви филми се вкарвам – да пия зехтин, да се загрявам, да боли… Опитах, но вие не опитвайте! Болезнено… и най-вече страховито. Признавам, изплаших се.

Седнах и изрових интернета. Избрах да се изчистя с Демир бозан. Вярвам на билките и ме е яд, че не попаднах първо на чая, вместо да се подлагам на ужаса със зехтина. И ето резултатите– ензимите ми АСАТ и АЛАТ влязоха в норма, подпухването на лице и крайници се разнесе, омазняването на дроба се стопира.

Но аз не стопирах пиенето на билките, защото знам, че те работят с натрупване. Няма да прекъсвам сега обновяването на дроба, щом веднъж съм го започнала. Благодаря на майката Природа, че ни е дарила такива вълшебни билки!

Таня Господинова, Русе

Важно уточнение
Демир бозан внимание!От предлаганите на пазара средства с името Демир бозан работа върши само оригиналната комбинация на "Фарма Витал", която струва 43 лева с включена доставка. Може да се купи и на място от редица аптеки в страната на същата цена. Когато поръчате 2 кутии от съчетанието, получавате 8 лева отстъпка и вместо 86 лева плащате само 80.

Билкови лекарства и тинктури за прочистване на черния дроб

Лечението на стеатоза задължително започва с пълно изчистване на черния дроб от „шлаките“. Известният начин е приемането на равни количества зехтин и лимонов сок, не по-малко от 100 мл от всеки компонент. Неприятна процедура, която се избягва от мнозина, а и ефективността й все по-често се поставя под въпрос.

За щастие зехтинът не е единствена възможност. Някои билки са дори по-ефективни от него, но не чистят залпово, за 1-2 дни.

Чистене с блатен тъжник

Пречиства целия храносмилателен тракт, вкл. дроба и червата, оздравява стомаха и обезболява, където има неблагополучия в системата. Действа противовъзпалително и изчиства от патогени. Предоставя бавно и леко изчистване, без остри реакции. Особено полезен след холецестит и хепатит, при възпалявания и стеатози.

Пие се на отварка, приготвена от 1 с.л. на 300 мл вода. Може да се запари в термос за 2 ч. или да се вари 4-5 мин. на котлон и да се запари под капак за 1 час. Дозата е 4 Х 2 с.л.

Чистенето с блатен тъжник е отлична опция при хора с повишена киселинност в стомаха. Отлично се съчетава с коприва, жълт кантарион, великденче, глухарче, царевична коса и др. противовъзпалителни и оздравителни за главния филтър билки.

Чистене с царевична коса

Приемът й снижава нивото на билирубин в дроба, разрежда жлъчката и я активизира за изтичане навън. Свилата подобрява и секрецията на този важен сок. Най-същественото е, че подпомага извеждането на малки камъчета от черния дроб и редуцира холестерола в кръвта.

Царевичната коса се приема на отварка или тинктура.

 • Отвара: 1 ч.л. свила на 1 ч.ч. вода. Държим 30 мин. на водна баня и охлаждаме. Схемата за пиене е 3-5 Х 4 с.л.– 1 месец;
 • Тинктура: 3 с.л. свила на 1 ч.ч. водка, настойва се 12 дни на тъмно. Схема: 3 Х 1 ч.л. – 1 месец.
Чистене с куркума

Подправката изчиства черния дроб и жлъчните канали. Разтваря се във вода или в топло мляко, като стандартното е 5 ч.л. куркума на 1 ч.ч. вода или 1 ч.л. куркума на 1 ч.ч. мляко.

Овесена отвара

Черният дроб прекрасно се чисти с овес, независимо от това дали ще го хапваме на каша, като овесени ядки или на отвара. Във последния случай овесът се усвоява най-добре, заради течната форма. Витамините и микроелементите бързо проникват в кръвта и се разнасят из цялото тяло. За чистене на дроба овесена отвара се пие по малко, но продължително време.

 • Рецепта #1: прекарваме през кафемелачка 2 с.л. овес и ги изсипваме в термос. Заливаме с 2 л вряла вода и затваряме за 12 ч. Готовата отвара се дозира по 3 Х 2 ч.ч. наведнъж, преди храна;
 • Рецепта #2: 150 г осев в 1.5 л вода за по-концентрирана отвара. Варим 20 мин. и запарваме 3 часа. Приемът е в рамките на деня, като количеството се пие и се добавя към ястия, напр. супи. Изчистването е готово за 2 седмици.

Някои от визираните дотук билки присъстват в състава на Демир бозан – чай с лечебен ефект при множество патологии, вкл. за жлъчка и черен дроб.

Доказан помощник в терапиите на чернодробни патологии е Демир бозан – комбинация от 6 целебни билки с категоричен оздравителен ефект. Те възстановяват ключовия орган, който ни пази от околните отрови и сам страда от тях.

Как действа Демир бозан на черния дроб?

 1. Оказва общ оздравителен ефект, възстановява правилното функциониране;
 2. Лекува и успокоява възпалявания в органа;
 3. Меко изчиства от филтрирани токсини и др. вредности;
 4. Стимулира жлъчната секреция, разрежда я и регулира правилното й оттичане;
 5. Противодейства на химически замърсители като солите на тежки метали;
 6. Работи антибактериално, изчиства от патогени;
 7. Оздравява чернодробните клетки;
 8. Намалява омазняването на органа;
 9. Задейства собствените регенериращи способности на тялото;
 10. Подсилва действието на медикаментите за ч. дроб, на хепапротекторите.

Накратко шестте билки в Демир бозан чистят естествения филтър на тялото и го обновяват, за да върши по-добре работата си занапред. Те го лекуват от уврежданията, които са оставили неблагоприятните условия. И всичко това се постига по един природен, мек, щадящ начин.

Мнение №2: Лекувам мастна стеатоза с Демир бозан
03 Демир бозан за черен дроб
Антония Пенева

На 38 години коремът ми се изду и станах като лелка. Приятелките взеха да намекват за диети, хапчета и даже дебелариум. Викам – как пък рязко напълнях? Хайде на лекар и се оказа по-лошо – омазнен и подут черен дроб. Не било корем, а дроб. И сега?

Накратко – стриктно прилагам терапията от лекаря и като плюс поръчах Демир бозан. Билките са целебни при мазен дроб. Четох отзиви и логично същото се получи и при мен. За 1.5 м. прием на чая изследванията се подобриха. Подуването видимо намаля. Смятам, че скоро органът съвсем ще се прибере. Лекарят го потвърди.

Внимавайте, хора, и пазете черния дроб!

Антонина Пенева, София

На кои заболявания на черния дроб се отразява?

Черният дроб е поставен на пътя на външните въздействия, които увреждат човешкото тяло и го изваждат от правилно функциониране. Той е призван да ни пази от вредностите на средата, храната, лекарствата. И когато тежестта стане невъзможна, органът първи излиза от строя. Той не съумява да предпази себе си от отровите, които пречиства, става податлив на вируси, паразити, бактериални инфекции, започват структурни изменения.

Демир бозан за черен дроб
Черният дроб поема цялото бреме, за да ни опази здрави

Най-честите патологии, от които страда важният ни орган са:

Стеатоза (омазнен черен дроб)

Перманентният стрес, неправилното хранене и обездвиженият живот в съвкупност се отразяват негативно върху организма ни, водят до увеличаване на телесното тегло и до мастна хепатоза, известна още като затлъстяване на ч. дроб (стеатоза). Това представлява сериозно нарушаване на работата на най-важния орган.

Заболяването започва с натрупването на прекалено количество мазнини в чернодробните клетки – мастна дистрофия на хепатоцитите. Ако не реагираме, в дроба се развива възпалителен процес. Той прогресира в посока цироза.

Рискови фактори за стеатоза са омазняването, вдигането на нивото на холестерола и на глюкозата в кръвта.

Как работи Демир бозан: билковата комбинация редуцира телесното тегло, подпомага метаболизма и перманентното разграждане на мастните отлагания. Регулира високите нива на холестерола и постепенно го привежда в норма. Същото прави и с кръвната захар. Така билковият коктейл премахва рисковите фактори за възникване и прогресиране на стеатоза.

В случай на напреднало заболяване, билките оказват пряко лечебно въздействие.

Хепатит

Следващата степен на увреждане на черен дроб е хепатит – възпаление на органа. Най-разпространените, но не единствени възбудители, са вирусите (5 типа – A, B, C, D, E). Причинители са и други инфекции, токсични въздействия от алкохол и опиати, също автоимунните патологии.

Как работи Демир бозан: билковата комбинация има директен противовъзпалителен ефект, а като допълнение възстановява функциите на органа и го подкрепя в самооздравителните му усилия. Царевичната свила и хвощът са известни противоболкови средства. Блатният тъжник работи за очистване на дроба, което е важно при наличие на възпаляване (билката се прилага при холецистити и хепатити). Цялата комбинация действа възстановяващо след боледуване на органа.

Хепатитите или се излекуват, или водят към фиброза, цироза или рак на ч. дроб.

Цироза

Това е най-тежкото и категорично необратимо увреждане на черен дроб. Органът променя самата си структура и това няма как да се оправи. В началните етапи дробът се втвърдява и увеличава по размери.

Цироза трудно се лекува. Тук ключови са профилактичните мерки, лечението на „предвестниците“ и максималното облекчаване на работата на органа. Реагирайте още при начално увеличаване на органа.

Как работи Демир бозан: билковото съчетание сваля лошия холестерол, чието наличие в липидограмата насочва към патологии на черен дроб. Лекува уголемяване на органа, извършва детоксикация, която е ключова за възстановяване на функциите му. Освен това билките облекчават болезнеността и намаляват изразеността на другата симптоматика. Ключов момент е, че потискат желанието за алкохол, което подпомага пациентите да спрат с по-нататъшното увреждане на дроба.

Мнение №3 Алкохолът за малко да ме убие, но навреме го стопирах с билки
02 Демир бозан за черен дроб
Тодор Карамитов

Работя в строителството и пийването е част от работата. Винаги съм си помагал с ракийка – за още малко сили и после – да разпусна. Няма майстор да не пие и то си върви с работата, защото е тежка. И така, лошото дойде.

Сам се усетих, когато още към 10 ч. търсех чашката. Жената ме заплаши с развод и ме принуди да почна домашно лечение. Купи ми Демир бозан – собственоръчно го вари и ме гледа, докато го изпия. На обяд пристига на обекта с поредната доза и така – пълен контрол.

Отначало се изядосах, обаче скоро признавам, че усетих промяна. Влечението към алкохола ме отпусна, а явно се облекчи и черния дроб, защото видимо се промених. Сега изглеждам по-здрав, лицето ми вече не е сиво. Мисля, че съм започвал цироза, но билките навреме стопираха процеса.

Другия месец ще завърша лечението с Демир бозан и ще се престраша за пълни изследвания. Но и така усещам, че съм тръгнал към добро.

Тодор Карамитов, Монтана

Каквито и болести да засягат ч. дроб, винаги се започва с пречистване. Органът е естествен филтър на тялото и е нормално да бъде задръстен от вредности (особено щом се е стигнало до болест). Чистенето е ключово и при здрав орган – за да се поддържа нормалната му работа.

Пречистване на черен дроб

Малцина осъзнават защо черният дроб трябва да се поддържа в чисто състояние. От неговата работа зависи чистотата на кръвта, а замърсената кръв отвежда инфекции до всяка точка в тялото.

Информираните хора периодично чистят органа, дори и без конкретно заболяване. Мнозина се впечатляват от „мръсотиите“, които напускат тялото им. Камъните с жълто-зеленикави оттенъци са само видимата част, а отделно се регулират важни показатели като холестерол, кр. захар и прочее.

Някои методи за изчистване на органа са неприятни, изискват затваряне у дома за 24 ч., залпови са, което винаги и травмиращо.

Как работи Демир бозан: чистенето чрез билки е възможно най-нежният и деликатен подход. Същевременно е достатъчно ефективен. Шестте билки в чая се сработват в тандем, осигурявайки пълно освобождаване на затлачения орган. По този начин се постига изчистване на кръвта от отрови и патогени, както и от приети отвън вредности.

Пациенти усещат ефекта от това пречистване по здравословното си състояние, но реалните резултати се доказват и с изследвания.

Не на последно място билковата комбинация редуцира теглото, което директно подобрява функционирането и на черния дроб. ТУК вижте как действа Демир бозан за отслабване.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
, , , , , ,
Колко струва Демир бозан и откъде се взема?
Истинската комбинация по рецепта на "Фарма витал" струва 43 лева, като доставката е включена в нея. Можете да си я поръчате на телефон 0888 571 981 или като използвате формата за поръчки по-долу. Ако поръчате 2 кутии, ще получите 6 лева отстъпка и ще платите 80 вместо 86 лева. Също така може да се купи на място от аптеките на "Фрамар" и в София на ул. "Три уши" №5, където се намира дрогерия "Жанин". Отново в София в района на "Пирогов" се намира аптека "Авицена". Точният адрес е "Иречек" №2. Също така може да се намери и в кв. Сухата река в София, в Бургас и Петрич. Ето я и формата за поръчка:
  This Post Has 7 Comments

  1. Емануела Мишева

   И аз ще потвърдя г-жа Пенева. За 2 м. оправих омазняване и се възстанових само с Демир бозан. Обаче истинският, който е на чай. На капсули – не, това е друго и има други съставки. Аз пия чая с великденче, хвощ, глог и още три билки. Успех на всички!

  2. Миленка Ангелова

   Моят мъж пие по 100-150 гр. вечер, опасно ли е за черния дроб? Как да постъпя, има болка и сив тен. Искам с билки, защото не са резки и силни, нали?

  3. Кали Червенкова

   Оф, аз така се обърках – взех тинктура със същото име?!!! Пише за кости и имунитет, а аз го търся за черен дроб. Истинското е на чай и се купува чрез интернет и в няколко хубави аптеки на различни места в страната.

  4. Пеньо Боянов

   Да, да, спряхме цироза при бащата с билките. Бяха ни предупредили, но не се стигна дотам. Откакто се лекува с Демир бозан, намали пиенето, даже почти не пие, и няма болки. Доволни сме, да сте живи и здрави.

  5. Десислав Узунов

   И аз искам да направя пълно изчистване на дроб, бъбреци и кръв. Избрал съм Демир бозан, но не съм сигурен колко време да го пия? Бихте ли помогнали?

  6. Юлий

   Към Десислав: за 1 месец ще стане изчистването, но аз ти препоръчвам да си изпиеш цялата кутия, така и така си я купил. ДБ не само чисти, но и лекува, пак ще е от полза да свършиш опаковката. Тя е за 3 месеца.

  7. Вили Асенова

   Коя билка възстановява функциите и едновременно обезболява? Има ли обезболяваща билка? Имам 3 степен, вече с колики. Писаха ми Есенциале Форте, но то не се отразява на болката.

  Вашият коментар