Истината за Демир бозан. Коя билка носи това име? Снимка на истинската комбинация + състав

Истината за Демир бозан. Коя билка носи това име? Снимка на истинската комбинация + състав
Снимка на Демир бозан, както и факсимиле от речника от 1971 година на БАН.

Истината за Демир бозан + снимка на оригинала. Има ли билка Демир бозан и коя е тя? Има ли противопоказания този чай?

Много хора питат коя е билката Демир бозан, за която са чули от своята баба или пък са прочели някъде в интернет за нея. Защо в същото време се предлага комбинация със същото име. Нека да отговорим на този важен въпрос.

Коя е билката Демир бозан?

Да, наистина в различните области на България дават името Демир бозан на различни билки, често с взаимно изключващи се или противоречащи си действия. Например така казват на:

Важно уточнение
Демир бозан внимание!От предлаганите на пазара средства с името Демир бозан работа върши само оригиналната комбинация на "Фарма Витал", която струва 43 лева с включена доставка. Може да се купи и на място от редица аптеки в страната на същата цена. Когато поръчате 2 кутии от съчетанието, получавате 8 лева отстъпка и вместо 86 лева плащате само 80.
  1. Растението жълтениче или обичниче (с латинско наименование Thalictrum aquilegifolium);
  2. Растението гайтаника (с латинско наименование Melampyrum arvense) – най-вече в Търновско го наричат Демир бозан;
  3. Растението шапиче (с латинско наименование Alchemilla vulgaris) – в Чепеларе, Асеновградско и в Трънско.

Това е само според Български етимологичен речник на БАН от 1971 година, Том 1, “От А до З”, стр. 340:

Демир бозан истината - снимка
Ето скрийншот от страница 340 на речника на БАН, където пише за билките, носещи прозвището Демир бозан. Можете да го видите сами ТУК.

Освен това сме срещали с името Демир бозан да наричат и следните билки:

  • Бабини зъби (Tribulus terrestris)
  • Разковниче (Marsilea quadrifolia)
  • Дребно обичниче (Thalictrum minus)
  • и други, които сега не можем да открием. Ако знаете и други, пишете ни по-долу в коментарите, за да ги добавим!

Всеки, който си мисли, че знае коя е билката Демир бозан, е абсолютно категоричен и мнението му е непоклатимо. И няма как да бъде иначе, след като родната му баба от Трънско е непоклатим авторитет. И това е прекрасно! Но според речника истината е друга. А има и още една истина, която няма толкова много лица (ако не броим фалшификатите).

Демир бозан или Тайната комбинация на ходжите

Демир бозан е турско словосъчетание и трябва да търсим корените му в Турция, а не в Търновско или в Чепеларе. При нас като съвременни хора турските думи в българския език пристигат като “турцизми”, тоест значението им е побългарено и понякога доста се различава от основния им смисъл, който те имат в турския език. Да споменем само думата “манаф”, която на турски означава “зарзаватчия”, а у нас – “изпълняващият активната роля при хомосексуален акт”. Това е само един пример, но примерите могат да бъдат хиляди.

На турски demir-bozan означава “който разрушава желязото”, “iron breaker” или “разковник”. По това най-много се доближава до билката разковниче, която изобщо не е спомената в официалния речник. Но също така означава и комбинация от билки, известна предимно на ходжите в Анадола, която е била ползвана от тях за разрешаване на всякакви проблеми, свързани със замърсяването на кръвта, душевни заболявания и симптоми на страх и безпокойство, при подагра, диабет, за черен дроб, за кръвно, за отслабване, при депресия, висок холестерол и още 500+ неща. Използвали са го дори и за правене на магии.

Съставът на Демир бозан

Съставът на Демир Бозан е комбинация от билки, които действат почти магически!

Започваме серия от публикации, представящи една по една билките от съчетанието Демир бозан. Първата статия ще бъде в известен смисъл обзорна. Тя цели да даде няколко начални положения, от които да тръгнем и да разгледаме в подробности целия космос от лечебни растения и въздействия, включени в комбинацията.

Билковата комбинация на чая Демир Бозан е подбрана още в незапомнени времена и е доказала ефикасността си през хилядолетията и по различни географски ширини. Много често хората искат да разберат каква е тайният състав на лековития чай.

Билковият състав, който се предлага на този сайт, е подбран от най-чистите планински райони в България. Хубавото е, че съдържанието на опаковката на Демир Бозан съдържа 90 филтърни пакетчета, които са достатъчни, за да се убедите във възможностите на билковата комбинация. Тук не е посочена обаче точната пропорция, съотношението на изброените билки, а също така това не е пълният състав. Така че не ви съветваме да тръгнете още днес и да си ги берете по планините или да ги съчетавате в произволни количества. Просто защото няма да имате полза от това.

По този начин постъпват някои билкови аптеки, смесващи билките едно към едно или на случаен принцип, поставяйки в опасност здравето на своите пациенти. Вие, разбира се, можете да ползвате и техните услуги, като си купите поредното менте, но нека това да бъде на ваша и на тяхна отговорност.

Така например те може да включват в състава билката бял имел. За нея е забранено да бъде включвана в комбинации, но някои въпреки това си я включват, без да ги е грижа за здравето на техните клиенти. Имайте предвид това! Някои от противопоказанията на белия имел са астения, ниско кръвно, дисфункция на щитовидната жлеза, бременност, индивидуална непоносимост. То също така е и отровно растение. В по-големи количества може да ви убие. Бъдете внимателни с фалшификатите, ако искате да купите нещо евтино, осведомете се какво съдържа, как и къде е събирано, как е съхранявано и дали е произведено от “Фарма витал”. Истинският чай Демир бозан няма противопоказания и странични ефекти.

Тук ще ви изброим и опишем действието на основните билки в истинската комбинация, за да добиете представа откъде идва нейната мощна сила.

Защо ефикасността от употребата на Демир Бозан е толкова голяма?

Всичко е в билковия състав. Не е лесно да се подберат най-добрите билки, за да могат да действат върху целия организъм.

Една от най-силните билки е състава на чая е котешката стъпка. Освен в Анадола, тя се среща и в България. Използвана е от векове за лечение на брадавици, кожни образувания, мазоли. Билката изчиства артериалната плака, а също така предотвратява и нощно напикаване. Идеална е за проблеми и с бъбреците. Като цяло въздействието на котешката стъпка (в съчетание с другите билки) се свежда до пречистване на кръвта и подобряване работата на кръвоносната система и сърцето. По този начин се нормализира кръвното налягане, кръвната захар, предпазване от инсулт и профилактика след вече прекаран инсулт, лечение на подагра.

В комбинация с другите билки от състава на Демир Бозан, се повлияват и следните състояния: депресия, наднормено тегло, нервност, косопад, грип, диабет, тумори, кожни проблеми, бъбречни кризи, остеопороза, гинекологични неразположения, сърдечни заболявания и много други.

Съдържанието е важно, ето каква е магията на чая:

демир бозан състав съдържание
Ето това е прочутото съдържание на Демир бозан (без точните пропорции)

Магическа комбинация от билки и чуден състав в Демир Бозан ще ви избавят от редица проблеми. Възползвайте се и си подарете здраве!

Снимка на истинския Демир бозан

Ето и снимка на истинския Демир бозан. С цел повече печалба имитаторите използват не само патентованото от “Фарма витал” име на комбинацията Демир бозан, но и образа на ходжата върху магарето. Така че запомнете добре кутията с четвъртита форма и най-вече името на производителя, преди да купувате каквото и да било. Цената на истинската комбинация е 43 лева с включена доставка. От аптеките се купува за същите пари.

Снимка на истинския Демир бозан, билка
Ето снимка, на която се вижда как изглежда истинският Демир бозан.

ВНИМАНИЕ: Съветваме ви да бъдете особено внимателни с това, което приемате, за да нямате после различни оплаквания. Единственото място, от което можете да си купите билките, е сайтът demirbozan.com. На него има посочени и няколко лицензирани билкови аптеки, откъдето може да се вземе на място, да се разгледа, да се поговори с квалифицирано лице и тогава да се купи.

Не се подвеждайте! Нормално е всеки качествен продукт да има своите опасни или направо отровни дубликати! По-долу във видеото ще чуете и мнението на известния пловдивски лекар Жорж Пелев, който говори за въздействието на Демир бозан върху кръвното налягане, а и по принцип за опасността от прекаленото приемане на лекарства.

Разпространете това съдържание в социалните мрежи като Фейсбук и Туитър, за да стане то достъпно за повече хора. Оставете и коментар по-долу с мнението си за билковата комбинация. За най-добрите коментари сме предвидили промоции и подаръци!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4.5]
Колко струва Демир бозан и откъде се взема?
Истинската комбинация по рецепта на "Фарма витал" струва 43 лева, като доставката е включена в нея. Можете да си я поръчате на телефон 0888 571 981 или като използвате формата за поръчки по-долу. Ако поръчате 2 кутии, ще получите 6 лева отстъпка и ще платите 80 вместо 86 лева. Също така може да се купи на място от аптеките на "Фрамар" и в София на ул. "Три уши" №5, където се намира дрогерия "Жанин". Отново в София в района на "Пирогов" се намира аптека "Авицена". Точният адрес е "Иречек" №2. Също така може да се намери и в кв. Сухата река в София, в Бургас и Петрич. Ето я и формата за поръчка:
    Вашият коментар