Билкови лекарства за черен дроб: най-изписваните хапчета и чай

Билкови лекарства за черен дроб: най-изписваните хапчета и чай

Най-ефективните лекарства за терапия и възстановяване на черен дроб са построени върху растителни екстракти. Медицината отдавна е приела факта, че за този орган природата е лечител №1. Предлагаме преглед на най-изписваните наименования + отзиви на пациенти

Черният дроб е основна и най-обемна жлеза. Намесена е преработката на храната и неутрализирането на отпадните продукти и вредните в-ва. Отговаря за синтеза на билирубин, ензими, холестерол, хормони. Способна е да натрупва кръв и глюкоза.

Ние усещаме всяко разклащане в работата на черния дроб. А при терапия най-добре му се отразяват билковите лекарства. Не случайно и класическата медицина приоритетно използва такива.

Важно уточнение
Демир бозан внимание!От предлаганите на пазара средства с името Демир бозан работа върши само оригиналната комбинация на "Фарма Витал", която струва 43 лева с включена доставка. Може да се купи и на място от редица аптеки в страната на същата цена. Когато поръчате 2 кутии от съчетанието, получавате 8 лева отстъпка и вместо 86 лева плащате само 80.

Ако имате подут корем, болка, лошо храносмилане, ако живеете в лоша екологична обстановка или водите нездрав начин на живот, вероятно вашият дроб има нужда от подкрепа.

Ето най-изписваните билкови наименования

Защо растителни препарати?Черен дроб,

Качествата на растителните средства са много. Някои от тях, общи за повечето наименования, представяме в таблицата.

Таблица

Качества на растителните лекарства
Натурален състав Способност за регенерация на клетките
Минимизират възприемчивостта на клетките към токсични в-ва Жлъчегонен ефект
Защитават от алкохол Стимулират синтеза на белтъчините
имуномодулиращо действие премахват жлъчни спазми
противодействат на окислителния стрес силно антиоксидантно д-вие
антиоксидантно и мембраностабилизиращо свойство подходящи за профилактика

Известни растителни препарати за черен дроб

Силимарин

Специалистите често изписват лекарства със силимарин. Такива има десетки наименования, вкл. прочутият Карсил. Има антитоксичен и хепапротекторен ефект.

Силимариновите препарати са разработени за лечение на цироза, за токсични увреждания на органа, а също за възстановяване след хепатит. Ползва се предпазно при интоксикации в хронична форма. Идеални са при продължителен прием на медикаменти и злоупотреба с алкохол. Лекарствата се приемат преди нахранване, обичайно около 30 мин. по-рано.

Стандартната дозировка е 1-2 таблетки за възстановяване на черния дроб трикратно. Курс – 25-30 дни.

За предотвратяване на рецидиви и хронифициране се изпосва повторен курс в интервал от 2-3 месеца

Силимариновите лекарства са бързо и качествено решение.

Това и мненията по-долу получихме след допитване в групата си “Билки и лечение” във Фейсбук. Някои от авторите на текстовете се съгласиха да изпратят свои снимки и да ги публикуваме заедно с разказите им.

Мнение №1: Трайно възстановяване след хепатит
Черен дроб,
Методи Тодоров, Сливен

Заради хепатит започнах Лив-52. Предпочетох го, защото е билков. После сменихме с Есенциале за по-ускорено възстановяване на черния дроб. Но Есенциалето не обезболява. Казаха ми, че увеличен черен дроб ще се самовъзстанови, да не се безпокоя. Минах на кисел от овес и настойка от брезов лист. Имах подобрение, но не цялостно. По-голям напредък постигнах с Демир бозан. Изцяло билков, като чай, той напълно облекчи дискомфорта, който изпитвах от месеци. Дробът видимо намали размера си след около 2 месеца лечение. На профилактичния преглед имах отлични резултати. Вярвам, че няма да останат трайни увреждания.

Методи Тодоров, Сливен

Карсил и Карсил Форте

Отнасят се към хепапротекторите с основно в-во силимарин. Лекарството „Форте“ има по-мощна концентрация на акт. в-во. Капсулите са с желатинова структура. Има специфичен мирис.

Назначава се при токсични поражения на дроба при дълга терапия, хронифицирали интоксикации, цирозни изменения и алкохолни поражения, стеатоза и след хепатит. Има общо стабилизиращо действие. Нормализира мастния обмен, синтезиране на фосфолипиди, отбранява клетките от токсини, възстановява хепатоцитите, забавя развитите на фиброза и омазняване на дроба. Нормализира микроциркулацията на кръв в органа.

Демир бозан

Оригинален билков състав в натурална форма възстановява работата на ч. дроб, излекува възпаляването и чисти от токсини и мазнини. Регулира жлъчката и работата й, работи антибактериално и оздравява клетките. Значително редуцира омазняването. Подсилва действието на други препарати, предписани за оздравяване на ч.дроб.

Есенциале Н и Форте Н

Френските препарати са на капсули и разтвор за инжектиране. Гл. съставка са фосфолипиди, добивани от соеви зърна. Те възстановяват увредени клетки и са защитници срещу химически атаки. Премахва дискомфорта под ребрата, позиви за повръщане.

Назначават се при хепатити, стеатохепатити, цироза, след оперативно вмешателство и различни степени на дистрофия като антифиброзно средство.

Главното е, че с Есенциале не се шофира.

Хепавитал

Под форма на капки, този препарат поддържа жлъбката и ч. дроб, подпомага усвояването на мазнините. Има впечатляващ подбор на билки, които пречистват и церят дроба. Някои от билките са индийски, китайски, японски, а други са ни познати – розмарин, ружа и др.

Хепавитал се изписва за профилактика и превенция срещу всички патологии на ч. дроб. Приема се курсово 20 дни.

Източници и още инхормация на английски: Материали по темата “Билкови лекарства за черен дроб” в научните среди; Лечение с билкови лекарства на черен дроб (още публикации); Кои са най-добрите билкови средства за черен дроб.

Легалон

Назначава се при болести на храносмилателен тракт и тежки патологии на ч. дроб. В състава му влизат изомерни съединения – флавоноиди. Наличен на капсули, дражета и суспензия. Основната съставка е извлек от бял трън, с цел антитоксично и протекторно действие.

Нормализира физико-химичните показатели, забавя проникването на отрови в чернодр. клетки. Ускорява регенерацията, възстановява след антибиотици, антидепресанти и психотропи.

Премахва тежестта под ребрата, възстановява апетита, цялостно оздравява.

Лив 52

Индийски липотропен препарат на таблетки и капки. Известен от 60 г. Има богат растителен състав с регенериращи свойства. Премахва възпаление и повишен мускулен тонус, обезболява, има противовъзпалителен и диуретичен ефект. Положително повлиява кръвообращението, тонизира, намалява газообразуването и спазмите, ускорява обмяната.

Силен изчистващ ефект.

Други начини за изчистване на омазняването от ч. дроб ТУК:

Шведска горчивка

Екстракти от 32 билки предоставят общо тонизиране и оздравяване на целия храносм. тракт, вкл. черен дроб. Изписва се за изчистване на органа, при възпаления и лошо кръвообращение. Подобрява функционирането на дроба, жлъчката и панкреаса.

Вердин

Водещото в този медикамент е куркумата. Въздейства по естествен начин върху жлъчката и дроба, за да убере мазнините и да подобри функционирането. Защитава от свободни радикали. Изписва се при злоупотреба с храни и алкохол, с консумирането на утежняващи ч. дроб храни и при дълго продължило нездравословно хранене.

Вижте и ТУК: Как да се отвратим от алкохол и сами да се откажем. 

Хора, ползвали растителни лекарства и Демир бозан

Мнение №2: Излекувах черен дроб и други проблеми
Черен дроб,
Мира Нинова, София

При последния преглед изненадах гастроентеролога с резултати. Изследванията бяха идеални – всички показатели в норма. Холестеролът ми – макар че съм млада, беше над 7, а сега е станал 5.2. Образното изследване ултразвук не показа болестни изменения. Всичко това се случи с постоянство и с помощта на растителна подкрепа за черния дроб. Пих разни аптечни лекарства и хепапротектори плюс натурални билки Демир бозан. Последното ми го препоръчаха близките на алкохолик, който се е възстановил от предцирозно състояние. Напълно приключих с апатията, слабостта и с болнавия ми вид.

Мнение №3: Билки възстановиха нормалното чистене на организма ми
Черен дроб,
Матей Борисов, Пазарджик

Моите проблеми започнаха преди 4 години – слабост и алергичен обрив. Намериха ми желязодефицитна анемия. Почнах диета, но не помогна. Миналата година пих антихистамини. Разтърсих се из сайтовете и схванах, съм супер замърсен и не детоксикирам. Явно проблемът беше в черният дроб, който се задъхваше и не осъществяваше детоксикация. Направих ултразвук и открихме още нещо – застой на жлъчка.

Започнах да лекувам черния дроб. Пих билкови хапчета и чай Демир бозан. За 2-3 месеца изследванията изцяло се преобърнаха. Преди имах дефицит по много витамини, които не се усвояват без жлъчен сок. Влязоха в норма. Алергията приключи и повече не се показа. Демир бозан излекува и тревожността ми. Сега започвам нов курс с билките, профилактично.

Мнения, отзиви и форум: какви билкови лекарства използвате за черен дроб. Кои препарати ви помогнаха и за какво? Споделете с други пациенти в полето за коментари. Пишете ни и вие в нашия форум за черен дроб ТУК!

Видео: Салата за чист черен дроб

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
, , , ,
Колко струва Демир бозан и откъде се взема?
Истинската комбинация по рецепта на "Фарма витал" струва 43 лева, като доставката е включена в нея. Можете да си я поръчате на телефон 0888 571 981 или като използвате формата за поръчки по-долу. Ако поръчате 2 кутии, ще получите 6 лева отстъпка и ще платите 80 вместо 86 лева. Също така може да се купи на място от аптеките на "Фрамар" и в София на ул. "Три уши" №5, където се намира дрогерия "Жанин". Отново в София в района на "Пирогов" се намира аптека "Авицена". Точният адрес е "Иречек" №2. Също така може да се намери и в кв. Сухата река в София, в Бургас и Петрич. Ето я и формата за поръчка:
  This Post Has 3 Comments

  1. Милко Анг.

   Само че тези лекарства не се пият с пиене на алкохол, защото ще стане обратното. Може да се развие и цироза.

  2. Nikola77

   Аз ще посъветвам от опита си, ако ви боли под ребрата, проверете жлъчката, защото черен дроб не боли. За дроба специално Карсил, Есенциале и билки също са прекрасни за възстановяване.

  3. Дяков

   Болките в черния дроб подсказват, че нещо не е простено. Нещо те яде, не ти дава мира и затова боли дроба. Не може да преработи вътрешната отрова от лошите мисли. Помислете си кого мразите, на кого искате злото и му простете. Веднага ще мине и болката. Това е черен дроб – непреработена обида. Не отричам билките, но без прошка няма да стане.

  Вашият коментар