Демир бозан за нерви

Демир бозан за нерви
Фобия, Безсъние, Биполярно разстройство, Депресия, Епилепсия, Страхова невроза,

Активното ежедневие в 21 век постоянно поднася „изненади“, които рушат нервната система. Всеки човек днес знае от собствения опит какво е безсъние, главоболие, вялост, умора, безпричинно раздразнение.

Шаблонната фраза: Нервните клетки не се възстановяват, не е точна. Природата дарява ред растения, които намаляват въздействието на стреса и негативните преживявания, релаксират и укрепват нервите.

Демир бозан е букет от такива билки. Казват му „билки за нерви“. Съдържа 6 лечебни растения, които бързо постигат пълен вътрешен релакс. Но те могат и повече – лекуват депресии, неврози, панически разстройства и др. сериозни болестни изменения.

Важно уточнение
Демир бозан внимание!От предлаганите на пазара средства с името Демир бозан работа върши само оригиналната комбинация на "Фарма Витал", която струва 43 лева с включена доставка. Може да се купи и на място от редица аптеки в страната на същата цена. Когато поръчате 2 кутии от съчетанието, получавате 8 лева отстъпка и вместо 86 лева плащате само 80.

Как действа Демир бозан за нерви

Лично аз съм ползвала Демир бозан след сериозни проблеми с моите нерви, постоянна тревожност и безсъние. Във времето съм взимала всякакви билкови хапчета за успокоение на нервите, както и тежка химия, която ми е изписвана със същата цел, но без успех. Имала съм периодично нервна криза, съчетана с треперене. Едва когато почнах билките, имах реално и трайно облекчение. Те балансират целия вътрешен живот, включително кръвообращението и обмяната на веществата. Пих ги редовно, по три пъти на ден и се оправих. Вече съм ок с нервите, спя стабилно и се тревожа само за сериозни неща.

Марта Николова, Демир бозан за нерви
Марта Николова

Класическите лекарства „за нерви“ – антидепресанти, транквилизатори, невролептици и др. подобни, имат мощно, дори агресивно действие. Те или потискат, или активират нервната с-ма. При тежки стресови разстройства с опасност за живота нямат алтернатива.

В останалите случаи билките се предпочитат от пациентите заради мекото и постепенно действие, липсата на изразени странични ефекти и възприемането им от организма с лекота.

Идеалният пример е Демир бозан. Той включва растения с подчертано лечебно действие спрямо нервната с-ма. Помага и при криза, и при перманентно нервно напрежение.

Марта Николова, Пловдив

Главното действие на Демир бозан: успокоява, отпуска. По-конкретно:

 • Регулира съня, помага а заспиване и пълноценна почивка;
 • Лекува тревожност, отпуска цялостно нервната с-ма;
 • Дава успокояване на момента, в епизод на криза;
 • Противодейства и на апатичните състояния, тонизира;
 • Физически релаксира мускулите, които стягаме несъзнателно при стрес;
 • Противодейства на спазмиране и конвулсии;
 • Нормализира артериалното налягане;
 • Подобрява възможностите за концентриране и внимание;
 • Подпомага вземането на решения, което е проблем при тревожните състояния;
 • Лекува слабост, отпуснатост, нежелание за реакции и дори за живот;
 • Профилактира агресивни прояви и епизоди на раздразнение;
 • Омекотява рязкото преминаване в различни гами на настроението.

Демир бозан има и по-специфични действия, които проличават в терапията на конкретни нервни патологии.

На кои заболявания, свързани с нервите, се отразява?

Страх и фобия

Фобия от гръцки значи страх. Като симптом – ирационален неконтролируем страх, преживяване на нелогична тревога при определени ситуации или в очакване те да се появят. Едни се боят от самолет, други – от асансьори, трети – от тълпи. Примери – много.

Демир бозан за нерви
Стресовото ежедневие поражда патологични разстройства

В психиатрията под фобия се разбира болестна реакция на страх, която се обостря от определен дразнител. Пациентът избягва определени обекти, дейности, ситуации. Той изпитва постоянна тревога от риска да срещне дразнителя, а когато се случи – изпада в стрес и не се овладява.

В такива случаи лекарите предписват медикаменти за подобряване на мозъчното кръвообращение и успокоителни. Този ефект получаваме и от билките в Демир бозан, с тази разлика, че растенията добавят и някои други ползи за общото оздравяване на нервната с-ма.

Как работи Демир бозан: комбинацията успокоява, сваля нивото на тревожност, подобрява устойчивостта на стрес. Глог и полски хвощ в комбинацията подобряват мозъчното кръвообращение. И шестте билки нормализират съдовото налягане, което директно отпуска нервите. Комбинацията работи като качествено успокоително, без сънливостта и привикването, свойствени за хапчетата.

Хипохондрия

Страх от болести, болезнена мнителност, съзиране на опасности във всичко – хипохондрикът постоянно се тревожи за живота си, оглежда се буквално и в преносен смисъл, винаги готов да се защити. Това е една от фобиите – болезнен страх от заболяване.

Как работи Демир бозан: чаят поддържа нервната с-ма в спокойно състояние и намалява риска от изблици на страх. Работи, както при другите психически патологии, поддържащи високо ниво на безпокойство. Влияе върху кръвното, мозъчната дейност и хормоналните нива.

Безсъние

Безсънието е масова болест в 20-21 век. Дотам, че даже не го приемаме за болест, а за нещо нормално. За състояние, което логично се появява в трудни и тревожни моменти.

Пациентите обикновено не поглеждат сериозно на безсънието и въобще не се сещат да се лекуват. А истината е, че безсънието е само предвестник на по-тежки нервни състояния – ако не се вземат мерки. Безсънието алармира за психически проблеми, не рядко е знак за повишаване на кръвното и влече след себе си нервни изблици.

При безсъние е важно първо да се овладее ситуацията, защото само за няколко дни пациентът се изтощава и общият му статус тръгва надолу. След това се търси и конкретния провокатор за този симптом.

Как работи Демир бозан: първо подобрява съня, като повлиява основните му фази. В тази посока работят глог, великденче и царевична коса. Но водещата билка по този проблем е блатен тъжник. Като цяло букетът Демир бозан сваля напрежението и подпомага както заспиването, така и непробудната почивка. За няколко дни на този чай проблемът се овладява и може да се насочим към причината.

Биполярно разстройство

Тази болест е известна и като маниакално-депресивна психоза. Представлява нетипична смяна на настроенията, резки спадове в енергията и моментна загуба да се действа дори на ежедневно ниво. За всички хора е нормално настроението да варира, но тук промените са много резки, отиват до крайности и са способни да разрушат личния живот, дори да доведат до край на живота.

Биполярното разстройство понякога въобще не се диагностицира. Мнозина страдат с години, без да получат лечение. Неадекватното поведение и загубата на рационално мислене се възприема като странност, лудост или като друго заболяване.

Как работи Демир бозан:

В маниакалния епизод купира безпокойството, намаля нивото на възбуда и еуфория, проявите на болестна раздразнителност. Подобрявайки мозъчното кръвообращение, билките помагат болния да подреди мислите си и да спре да прескача от тема в тема. Демир бозан се отразява положително върху агресивно и провокативно поведение, типично за този епизод.

В депресивния епизод билковата комбинация намалява тревожността и усещането за безнадеждност. Повишава тонуса, енергичността, с което съдейства за излизането от депресивна потиснатост. Тук проблемът е пониженото ниво на енергия, постоянната умора и затормозеност, за което билките в Демир бозан имат решение.

Депресия

За разлика от биполярното разстройство, при това заболяване пациентът изпада само в една емоционална крайност. Изпитва тъга, вина, тревога или изпада в апатия – състояние, в което емоциите са равни, нито положителни, нито негативни.

Депресията засяга и мисленето. Болните не умеят да се концентрират, да работят добре, да действат по собствено решение.

На трето място, болестта има физически прояви – разстройва работата на червата и сексуалната функция, нарушава съня. Спада енергийния тонус, пациентът е постоянно уморен. Нерядко изпитва физически дискомфорт, без да има изразена причина.

Как работи Демир бозан: болните от депресия търсят вещества, които повишават психическата им активност и подобряват настроението (пр. алкохол). Този ефект дават и включените в Демир бозан растения – те енергизират, тонизират, подобряват настроението.

Букетът Демир бозан има и още едно специфично действие – нормализира хормоналния фон. Мнозина специалисти са на мнение, че депресията е вид разстройство, причинявано от рязък спад в нивото на определени хормони, свързани с емоционалността.

Епилепсия

Болестта плаши дори с името си. Тя е изменение на мозъка, което се проявява в непровокирани пристъпи, съчетано с нарушения на двигателно, психическо и умствено ниво. Пациентите страдат от разстройство на вегетативните и нервните функции.

Епилепсията най-често започва от детството. Главната причина е нарушена активност на гените, които отговарят за работата на някои канали в нервната клетка. След поредица от свързани последствия се стига до повишена активност на нервната клетка и околните й.

За лечението на епилепсия днешната медицина използва неврохирургия, невростимулация и др. Билките нямат капацитета да предоставят пълно и окончателно излекуване, но са незаменими помощници в овладяването на пристъпите и намаляването на негативните последици от тях.

Как работи Демир бозан: той включва билката блатен тъжник, екстракти от който фармацията приготвя за лечение на епилепсия и др. неврологични страдания. В допълнение другите лечебни  растения поддържат нервната с-ма в релаксиран вид и намаляват риска от обостряния.

Страхова неврозаДемир бозан за нерви

Невроза е обобщаващо понятие за десетки психически разстройство. Общото при тях е, че винаги имат причина и се поддават на лечение. Не са свързани с определена възраст. Понякога невроза се бърка с вегетативна дистония или с някоя от конкретните фобии.

И действително, страховата невроза трудно се отделя от невротичните разстройства, свързани със стреса. Стига да знаем, че не се предава по наследство и добре се поддава на лечение.

Друга специфика при страховата невроза е появата на чисто физически симптоми. Типични са „симптомите“ на страха – невъзможността да се спи, сърцебиене, вдигане на кръвно, световъртежи, както и главоболие от постоянното напрежение.

Как работи Демир бозан: от една страна билките в чая имат конкретно влияние върху типичните физически симптоми на страховата невроза. Те регулират съдовото налягане, което веднага повлиява общия психо статус. Подобряват кръвообращението, релаксират с-мата от нервни клетки, подкрепят сърцето. На втори план билките повлияват психическото състояние, намалявайки риска да се изпадне в „страхова“ криза. И накрая – работят като успокоително в моменти на пиково напрежение. В обобщение пиенето на чая поддържа пациента релаксиран и намалява риска от атаки.

Паник атаки

Пристъпите на панически атаки представляват внезапни, кратки периоди на интензивен дискомфорт, тревога или страх. Това е тежка тревожност, която води и до соматични симптоми като аритмия, сърцебиене, задух и стягане в гърдите, виене на свят. Пациентът може да се изплаши за живота си или да смята, че полудява.

Паник атаките са пряко свързани с болестта „паническо разстройство“.

Паническо разстройство

То представлява постоянен рецидив на панически пристъпи, между които съществува един постоянен страх от следващ пристъп. Пациентът постоянно контролира поведението си и се старае да избегне ситуации, които биха го отвели до паник атака.

Паническите атаки, появяващи се неколкократно или под формата на разстройство, са широко разпространени. Казват, че такива кризи изживява 10% от населението на земята.

В действителност голяма част от пациентите получават спонтанно излекуване, без да са вземали специални мерки. Обаче преминаването през такъв период е тежко и нанася травми на психиката. Пациентите дълго се намират в състояние на безпокойство, което амортизира нервната им с-ма. Не малко хора имат болестни поведенчески реакции, които вредят на живота и отношенията им.

Как работи Демир бозан: в момента на паническа атака билките действат като успокоително, бързо и ефективно свалят напрежението и тушират проявите на болестен страх. Но тази комбинация е още по-силна в профилактиката. Пиенето на чая намалява риска от влизане в поредна криза. Билките поддържат нервите в релаксирано състояние и само много силен провокатор извежда човека от балансирания статус. Вижте и ТОВА:

Наркомания

Тук разбираме болезнено влечение към упойващи вещества, създаване на висока потребност до степен на пристрастяване, както и дискомфортът, свързан с липсата на желаните химикали. Комбинацията от психическа и физическа зависимост е тежка и противопоставянето става по специфичен начин.

Как помага Демир бозан: при тежка зависимост билките нямат сериозен капацитет за лечение. Но те са незаменими в началния етап, по време на привикването към наркотика. Пациентите търсят в опиатите „противоотрова“ за стреса, комплексите, трудностите в общуването, за постоянната тревожност и напрежение. Търсят начин да релаксират и да се откъснат от проблемите. Демир бозан дава такъв ефект, само чрез действието на билките. Букетът отпуска нервите, намалява нивото на стреса, създава положителни изживявания, тонизира, дава оптимистичен поглед към света. В резултат намалява необходимостта от наркотици.

Психопатия

Това не е заболяване, а личностно разстройство. Засегнатите от него са антисоциални, неангажирани към други хора, нямат морални и етични задръжки. Казват, че психопатите са патологични лъжци, но това е само една от проявите. В основата стои липсата на онази ценностна система, която се възприема от всички и върху която се гради общество.

След като психопатията не е болест, с какво биха помогнали билките? Една част от психопатите са агресивни, гневни и лесно дразними. Те избухват от малко, а веднъж избухнали, последствията са непредвидими. За такива личности е положително да се поддържат в спокойно състояние, да се грижат нервната с-ма да е постоянно отпусната.

Как работи Демир бозан: билките действат профилактично спрямо агресивните прояви и атаките от гняв и яд. Чаят успокоява и намалява риска от изпадане в крайности.

Шизофрения

Това психическо заболяване разстройва мисленето и възприятията. Болните страдат от халюцинации, параноя, речева дезорганизираност, нелогичност на поведението до невъзможност за самообгрижване.

Болестта не се поддава на пълно излекуване. Същественият момент при нея е да се създаде максимален комфорт за пациента, да се намалят до минимум проявите, да се овладеят симптомите.

Как работи Демир бозан: билките противодействат на апатията и депресията. Те подобряват мозъчната работа и оттам – мисловните функции. Регулират емоционалната сфера, тонизират и енергизират. Профилактират агресивни прояви, типични за шизофрениците.

За ползите от шестте съставки в Демир бозан разказват и пациенти, които специално ни разрешиха да публикуваме техните истории.

Мнения за Демир бозан за нерви

Смених розовите хапчета с Демир бозан
Мариян Стоянов, Демир бозан за нерви - 03
Мариян Стоянов

Когато поръчах Демир бозан, вече бях уморен от психо хапчетата. Лекуват, помагат, няма спор, но ме превърнаха в мекотело. Нямах сили да работя, да се стегна, да функционирам като човек. Четох великият Димков лекувал психика с билки и си казах: ето!

В началото бях вътрешно неуверен. След месеци на розовите, исках пак веднага да се отпусна. А с билките се иска време. Но не сбърках, приятели, и ви споделям. При Демир бозан няма нищо моментално, но скоро стигнах до релаксирано състояние. Само без умората и другите минуси. Светла му памет на Димков, помага и след смъртта си, със съветите си.

Надявам се да си излекувам нервите напълно.

Мариян Стоянов, Ямбол

Билките ме спасиха от болест и глад
Мария Дамянова Демир бозан за нерви - 01
Мария Дамянова

Пролетта ни сполетя нещастие – дъщерята загуби бебенцето си, момченце. Срина се психически и физически. Стоя, гледам – и аз се сривам. Ръцете ми треперят с часове. Минаха 2-3 седмици, не минава. Шивачка съм, как да вадя хляба? Ходих при джипито, вика – нервна възбудимост, шок, срив. Да ме прати на психиатър за седативи. Всичко ми се завъртя – щом я докарах до зелена рецепта, лошо.

Вечерта получих нервна криза и дойде съседката. Донесе няколко пакетчета, свари едно и ми даде. Викам си, да бе! Точно с чай ще се оправя. Добър е Господ, помогна ли. Чрез съседката. Това бил Демир бозан, билки за нерви. Отпусна ме вечерта, а на другия ден малко ми светна. След 2 седмици треморът отшумя. Не съм пила хапчета, но пия чая. Държа се заради дъщерята.

Мария Дамянова, Костенец

Демир бозан ми премахна безсънието
Георги Тасков Демир бозан за нерви - 02
Георги Тасков

Пия Демир бозан от 4 месеца. Стриктен съм – по три пакетчета варя и ги изпивам на горещо. Лекувам безсъние, което ми е от години. Спя по 4-5 часа, в които се будя по няколко пъти. Ставам, взема вафличка, пия вода и пак заспивам. Всичко точно, но след малко – хоп, опулвам очите. С безсънието аз свикнах, но организмът ми – не. Почнах да вдигам кръвно, да се нервирам. В магазина се скарах с Пецата. На един съсед налетях на бой.

И накратко – стигнах до Демир бозан. Човек ако не се справя сам, трябва да си помогне с билките. Тя затова ги създала природата. Сега съм по-добре. Спя по 6 часа най-малко, понякога и по 8. Важното е, че не се будя. Кръвното падна, добре е. Не съм имал и караници. Чудя се кога да спра билките, но някак не ми се иска. Страх ме е да не се върне безсънието, а сега съм идеален, 100% здрав!

Георги Тасков, обл. Монтана

Информацията в тази статия е съгласувана със следните източници: За биполярното разстройство; за шизофренията; за психопатията; за епилепсията и други.

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 4]
, , , , , , , , , , ,
Колко струва Демир бозан и откъде се взема?
Истинската комбинация по рецепта на "Фарма витал" струва 43 лева, като доставката е включена в нея. Можете да си я поръчате на телефон 0888 571 981 или като използвате формата за поръчки по-долу. Ако поръчате 2 кутии, ще получите 6 лева отстъпка и ще платите 80 вместо 86 лева. Също така може да се купи на място от аптеките на "Фрамар" и в София на ул. "Три уши" №5, където се намира дрогерия "Жанин". Отново в София в района на "Пирогов" се намира аптека "Авицена". Точният адрес е "Иречек" №2. Също така може да се намери и в кв. Сухата река в София, в Бургас и Петрич. Ето я и формата за поръчка:
  This Post Has 4 Comments

  1. Misho Angelov

   Имам и аз такава болест – като се ядосам, започва сърцебиене, нервна криза – плача, съсипвам се, няма спиране. После не разбирам защо е било. След 1-2 седмици – пак. И аз чух, че Демир бозан помагал. Мога ли да поръчам тук и за колко време ще дойде? Аз съм от Благоевградско.

  2. Сандра Алексова

   Снахата пи такъв чай и се излекува. 3-4 кутии някъде бяха. Имаше шоков срив след смъртта на баща й. Сега аз търся за безсъние и нервност. На работа съкращават и съм много тревожна.

  3. Дянко Дамянов

   Копър, кантарион, лайка, мента – тези успокоителни билки са ни по-познати. Съгласен съм обаче, че тези от Демир бозан са специализирани и с целенасочен ефект. Особено стойностно растение е блатен тъжник. Той се екстрахира на капсули, защото е много качествено лекарство и като самостоятелно приемане.

  4. Чочо Павлов

   Според мен котешката стъпка е най-ценната билка. Нещо като женшена на Балканите. Само че ние все се прехласваме по чуждото.

  Вашият коментар