Демир бозан при подагра и чистене на пикочна киселина

Демир бозан при подагра и чистене на пикочна киселина

Как действа Демир бозан при подагра? Как се прави чистене на пикочна киселина? Как се лекува подагра с билки, симптоми, причини. Мнения: Как се излекувах от подагра!

Подаграта е болест, поразяваща ставите – поради повишаване на пикочната киселина в тялото. Някога страдали основно мъжете между 40 и 60 г., но в този век подаграта засяга все повече жени и млади хора.

Подагра е форма на артрит, която се формира поради отлагане на уратни кристали (кристали на пикочна к-на) в ставите. Образува се възпаляване и следва интензивна болка – т.нар. подагрозни пристъпи.

Важно уточнение
Демир бозан внимание!От предлаганите на пазара средства с името Демир бозан работа върши само оригиналната комбинация на "Фарма Витал", която струва 43 лева с включена доставка. Може да се купи и на място от редица аптеки в страната на същата цена. Когато поръчате 2 кутии от съчетанието, получавате 8 лева отстъпка и вместо 86 лева плащате само 80.

Демир бозан е билково съчетание, което предоставя нужната помощ за страдащите от подагра. Чаят въздейства по следния начин:

Как действа Демир бозан при подагра?

 1. Пречиства кръвта, намалява съдържанието на пикочна к-на;
 2. Извежда уратните микрокристали от организма;
 3. Намалява възпалението;
 4. Купира болката при подагрозни атаки;
 5. Защитава от хронифициране на възпалението в ставите;
 6. Подобрява работата на черен дроб и бъбреци;
 7. Подпомага да се ограничи приема на алкохол;
 8. Стимулира приема на повече течности;
 9. Има отслабващ ефект;
 10. Като диуретик нормализира електролитния баланс, извежда излишните соли.

На кои фактори и симптоми на подагра се отразява?

Демир бозан въздейства на някои водещи причини за възникване на подагра като хипертония (въздейства на параметрите и на причините за вдигане на налягането), диабет (нормализира кр. захар), бъбречна недостатъчност (оздравява бъбреците), дислипедия (редуцира холестерола и триглицеридите), затлъстяване (действа отслабващо), прием на тиазидни диуретици (изчиства тялото, извежда излишъците).Демир бозан за подагра

Билковата комбинация не е в състояние да повлияе единствено два от водещите провокатори на болестта – наследствеността и пола.

Демир бозан е ефикасен срещу повечето рискови фактори за развиване на подагра, а именно:

 • наднормено тегло – ако имате повече килограми, то тялото ви произвежда повече пикочна к-на, съответно върху бъбреците са подложени на по-голяма преса;
 • болести като високо кръвно, диабет, метаболитен синдром, бъбречни и пр.;
 • натрупване на вредности от тиазидни диуретици и от приема на ниски, но редовни дози аспирин – те също повишават пикочната к-на, а билковата комбинация пречиства тялото;
 • повишена потребление на алкохол и особено на бира – те повишават риска от подагра.

Тук и по-долу ще дадем разкази на хора, които са лекували подаграта или са чистили пикочна киселина с билки. Получихме техните разкази в групата ни “Живот и здраве” във Фейсбук и ги помолихме за повече подробности и за техни снимки:

Мнение №1: Махнах подагра чрез лекуване на бъбреци

Румен Стоилов подагра, Демир бозан
Румен Стоилов

Здравейте! Ще ви изненадам с моя случай. Аз съм живото доказателство, че подагра се възбужда от болни бъбреци, а не от много месо и алкохол. Мъж на 47 г., не съм ял месо от 2007 г. Пия умерено, по повод. А ето че направих подагра. Кракът отече и почервеня, инвалидизирах се – болка, куцане и невъзможност да работя като хората.

Тръгнахме да търсим какво се случва и опа! Болни бъбреци. Ако бъбрекът не работи, той не извежда отпадъците ефективно и ето ти натрупване на киселини, соли и други боклуци.

Поръчах Демир бозан – чая, който лекува бъбреци и прочиства кръвта. Разчетът е по 3 на ден, аз ги взех по 4. Започнах яко течности и чай, да се прочистя. За няколко седмици ставата спадна, а после и изследванията се оправиха. Чрез бъбреци излекувах подагра. Това е начинът!

Румен Стоилов, Димитровград

Симптоми на подагра

Те възникват внезапно, по-често – нощем.

Интензивна болка в засегнатата става

Обикновено се засяга голямата става на палеца на крака. Не игнорирайте симптома в други стави, защото не е изключено да се засегнат колене, лакти, пръсти на ръцете и т.н. Болката е най-остра в първите 4 – 12 часа.

Пристъпът на подагра се характеризира с внезапна тежка болка, оток, зачервяване на кожата над ставата. Възниква остро и изведнъж през нощта, като болният се събужда с усещане, че ставата му гори. И наистина при пипане мястото е горещо, зачервено и подпухнало. То не позволява да се докосва.

Други типични симптоми
 • Продължителен дискомфорт – той настъпва след като отшуми острата болка и неприятното усещане се редуцира. Но остава някакъв дискомфорт в ставата, която може да се проточи от няколко дни до няколко седмици. В последствие пристъпите на подагра се удължават и повече повлияват състоянието на ставата;
 • Възпаление и зачервяване – отичане на мястото, затопляне и придобиване на червен цвят;
 • Ограничаване на диапазона на движението – когато подаграта прогресира, ставата спира да се движи в нормални параметри.

Пикочна киселина

Главният момент в доказване на заболяването е изследването на нивото на пикочната к-на в кръвта, както и в урината. Тази киселина е ключовият момент в заболяването.

Откъде се появява пикочна к-на? Тя се изработва от тялото, когато разгражда пурините – вещества, които имаме в организма и които приемаме с определени храни. Други като алкохолът, бирата и продуктите с фруктоза вдигат нивото на пикочна к-на.

Високата пикочна к-на сигнализира за себе си чрез интензивна болка в някоя става и възпаление, затруднено уриниране, нестабилен пулс, болки в коленете, камъни в бъбреците, умора и втвърдявания около ставите.

Обикновено тази к-на се разтваря в кръвта и минава през бъбреците в урината. Но когато тялото изработва твърде голямо количество, бъбреците не се справят. Киселината се натрупва, образувайки остри кристали в ставите и в околните тъкани. Те чисто механично „боцкат“, причинявайки болка, възпаление, оток.

Редуцирането на пикочната к-на е главният подход към това състояние – проблем, в който Демир бозан е категорично ефективен и незаменим помощник.

Демир бозан ми спря болките, уникален е!
Живко Христов подагра, Демир бозан
Живко Христов

Открих Демир бозан след 3 години мъки с подагра. Отначало смятаха, че е артрит, но след изследванията се разкри подагра. Дадоха ми лечение – хапчета с колхицин до края на живота. Хвана ме страх за бъбреци, за черен дроб! Викам, чакай да взема Демир бозан за отделителна система и за пречистване на дроба, щом ще разгражда хапчета до живот.

Резултатът ме изненада. Отокът напълно се ликвидира. Изчезна трайно зачервяването. Постепенно спряха да се връщат нощните болки. Викам, какво става?!! Спрях Бозана, защото съм добре и след някой и друг месец – пак криза.

Усетих се, питах – наистина Демир бозан лекува подагра, а аз го открих случайно. Затова описвам лечението си – да не се лутате като мен.

Живко Христов, Добрич

Диета при подагра и Демир бозан

При подагра се действа по два начина – едновременно се извежда натрупаната в повече пикочна к-на и се редуцира образуването на нова.

По втория показател помага диетичното хранене – то е основа в терапията на това заболяване. Пациентът спира приема на храни, съдържащи пурини. Сред опасните продукти са червените меса, рибата, птичето. Особено рискови са варените колбаси, консервите, сосовете.

Не бива да пие и алкохол + напитки с фруктоза.

Правилното меню за подагра е дадено в стандартизирания лечебен диетичен режим №6. Заедно с това се старайте да приемате минимално сол и се постарайте да пречистите тялото от натрупаната пикочна к-на и ефектите от нея.

За пречистване на кръвта и редуциране на циркулиращата им тялото пикочна к-на с висока ефективност помага билковото съчетание Демир бозан. То има подчертан диуретичен и пречистващ кръвта ефект. Стимулира приемането на повишени к-ва течности, които са нужни за разреждане на собите и извеждане на излишъците.

Демир бозан помага и по един допълнителен начин – билките редуцират телесното тегло, нормализират работата на бъбреци и черен дроб, водят до общо оздравяване, тонизиране, енергизиране и като краен резултат – подобряване на общия здравен статус. А всичко това помага за спасяване от това болезнено и силно влошаващо качеството на живот заболяване – подаграта.

А ето какво разказват пациенти, които са лекували подагра с билките Демир бозан и се съгласиха да помогнат с информация на други нуждаещи се.

Анадолски или български, тези билки помагат!
Гергана Чучкова, подагра, Демир бозан
Гергана Чучкова

Казваха ми, че ако ям диетично, безсолно, без вредности, че ако си пия лекарствата и се пазя, подаграта няма да ме безпокои. И все пак моята подагра се върна – почти година, след като смятах, че съм я преборила завинаги. Хем съм жена, а жените по-рядко ги хваща тази мъжка болест. Пак започна да ме боли кракът, да се възпалява ставата и да не мога да ходя.

В интернет попаднах на народният лечител и билкар, фамилията му беше май Димитров. Той разказваше колко са ефективни билките и защо помощта им е по-трайна от съвременната химия. Замислих се и купих Демир бозан. Избрах го, защото основните билки ги знам. Пишат ги анадолски, но растат у нас.

3 месеца се възстановяваше двигателната ми система. Търпение, диета и чай. Това е, което проработи. Благодаря на билкаря, който върна към природните цярове.

Гергана Чучкова, Смолян

Дайте и вие своите

Мнения за Демир бозан при подагра

Пишете ни по-долу или направо ТУК:

 • Ползвали ли сте Демир бозан при подагра и как ви е подействал?
 • Какви методи за чистене на пикочна киселина са добри?
 • По какви симптоми познавате подаграта или подагричния пристъп?
 • Кои причини трябва да се премахнат?
 • Как се лекува подагра, според вашите наблюдения. Пишете ни непременно!
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]
,
Колко струва Демир бозан и откъде се взема?
Истинската комбинация по рецепта на "Фарма витал" струва 43 лева, като доставката е включена в нея. Можете да си я поръчате на телефон 0888 571 981 или като използвате формата за поръчки по-долу. Ако поръчате 2 кутии, ще получите 6 лева отстъпка и ще платите 80 вместо 86 лева. Също така може да се купи на място от аптеките на "Фрамар" и в София на ул. "Три уши" №5, където се намира дрогерия "Жанин". Отново в София в района на "Пирогов" се намира аптека "Авицена". Точният адрес е "Иречек" №2. Също така може да се намери и в кв. Сухата река в София, в Бургас и Петрич. Ето я и формата за поръчка:
  This Post Has 4 Comments

  1. Недим Ангелов

   Народните лечители са много ценни, дано не изчезнат един ден, че ще загубим знанието и за билките. Аз си патя от подагра от няколко години. Благодаря ви, че споделихте как сте се излекували. Дано билките помогнат и на мен! Здрави да сте!

  2. Асен Асенов

   Аз имам подагра на лява ръка. Много боли, ставата ми е двойна, почти не се движа от китката надолу. Кажете, дали билките лекуват на ръката?

  3. Данчо Маринчешки

   На мен подаграта ми почерни живота. С месеци крив, нервен, разсеян… защото то боли, то пари! Казаха ми да варя великденче. Доволен съм, помогна! Сега научих, че великденчето в Демир бозан го дават и с други билки. Ще се опита!

  4. Пламен Николов

   Ми половината билки в Демир бозан са силни противовъзпалителни, останалите чистят кръв, лимфа, всичко! Лекуват като премахват отровите и тялото се чисти. Всичко е до чистенето и да не ядем солени полуфабрикати.

  Вашият коментар