Хомеопатия за нерви. Как действа? Как се употребява? Предозиране и др.

Хомеопатия за нерви. Как действа? Как се употребява? Предозиране и др.

Хомеопатия за нерви: помага ли реално. Трябва ли да се пият класическите успокоителни? Правило: да намерим добър хомеопат, да заложим на правилните хомеопатични средства. Могат ли да се съчетават с Демир бозан

Хомеопатия за нерви: защо е добре да познаваме тази тема? Отговорът е лесен: днес никой не е застрахован от психични разстройства и неврози. Тези неща засягат и възрастни, и деца. Стрес, бесен ритъм на живот, нервни сривове – това провокира безсъние, съсипва работоспособността, променя нормалния живот. В много случаи помагат хомеопатичните успокоителни; те са ефективни и не много скъпи.

 • Хомеопатията е верен избор поради факта, че не причинява привикване и на практика е безвредна за организма. Тези хапчета могат да се приемат във всяка възраст, дори при бременност и кърмене. Няма тежки странични ефекти; не причиняват сънливост през деня – затова могат да се вземат и при шофиране.

Добронамерени към хомеопатията са немалко лекари; от този вид продукти има подходящи за различни групи заболявания. В състава им по правило се включват натурални компоненти, които не действат агресивно върху човешкия организъм.

Важно уточнение
Демир бозан внимание!От предлаганите на пазара средства с името Демир бозан работа върши само оригиналната комбинация на "Фарма Витал", която струва 43 лева с включена доставка. Може да се купи и на място от редица аптеки в страната на същата цена. Когато поръчате 2 кутии от съчетанието, получавате 8 лева отстъпка и вместо 86 лева плащате само 80.

Как действа всяка хомеопатия за нерви

Хомеопатичните за нерви (хомеопатични успокоителни) са популярна група, използвана при лечението на неврози и неврастении. Продуктите се прилагат и при хипертонии в начален стадий, но също при синдром на раздразненото дебело черво, съдови заболявания, климакс, при сърдечни проблеми. Много важно условие за успешно приложение е хомеопатичният продукт да се подбере индивидуално от специалист.

Как действа всяка хомеопатия за нерви
Хомеопатичните средства помагат при различни проблеми с нервите

Повтаряме: в състава на хомеопатичните успокоителни се включват само натурални компоненти. При съчетаването им се отчита конкретна пациентска група, за която са предназначени: дали са за млади майки в послеродова депресия – или за свръхактивни деца и за техните родители.

Важно ли е да се знае причината за едно нервно разстройство, преди да се препоръча хомеопатичен продукт на засегнатия човек? Без съмнение – защото елиминирането на причината също е условие за успешното лечение. Хората се разстройват от „черна“ информация в медиите; от професионални и житейски неуспехи, негативни мисли и обиди, страх от бъдещето. Ето до какви болестни състояния води всичко това:

 • Слабост и бърза умора, отслабена работоспособност; влошена концентрация, отслабена умствена работоспособност; хормонален дисбаланс, дисменорея; кожни проблеми, витилиго, екземи, псориазис; гастрит, язва, нервен стомах; възпаления на отделителната система; отклонения в стойностите на кръвната захар.

Във всеки от случаите правилно подбраният хомеопатичен продукт може да помогне. Говорим за седативни хомеопатични препарати, които упражняват успокоително въздействие върху централната нервна система на човека. Те са в състояние да овладяват нервната превъзбуда, предизвикана от психологически стрес. Действат щадящо, меко, тъй като се правят предимно от растителни суровини. Могат да се купят от аптеката без проблеми; със сигурност подкрепят опитите да избягаме от депресивни състояния.

Но! Не бива да очакваме мигновен ефект. Само редовният и продължителен прием ще ни доведе до желания резултат. Доказано е, че поне 20% от човечеството страда от различни психологически разстройства и този процент всяка година нараства. Ако липсва адекватно лечение, последиците от такава тенденция биха били печални.

Впрочем, водещите фармацевтични компании са се погрижили да разработят стандартни хомеопатични „пакети“ за подобни пациенти. Това са комбинирани продукти с комплексно действие, универсални и ефективни за група патологии. Но дори при наличието им – хомеопатичното лечение трябва да започне от срещата с опитен хомеопат.

Успокоителни или хомеопатия?

При всички случаи изборът на един или друг тип лечение трябва да бъде оставен на опитен лекар. Вече споменахме, че синтетичните медикаменти с успокоително действие могат да подействат по-бързо. Но в повечето случаи те имат странични ефекти – да не забравяме и това, че някои от тях развиват зависимости.

При сравняване на двете групи лекарства все пак не бива въпросът да се поставя в конструкция „това или онова“. В някои етапи на лечението акцентът може да бъде поставен върху стандартните медикаменти, в друг – да се намери формула на съчетана употреба. Ето защо е важно лекуващият да е наясно с всички тези специфики и да съумее да ги отчете при лечението на конкретния пациент.

Ето към кои хомеопатични монопрепарати най-често се насочват знаещите медици:

Хомеопатичен монопрепарат Състав, симптоматика, действие
Hepar Sulfurus Стрити черупки от стриди. При тъга, раздразнение по всеки повод, потиснатост, отчаяние. Продуктът подобрява кръвообращението, нормализира артериалното налягане, успокоява нервната система.прием под формата на гранули, подходящ за възрастни и за деца
Chamomilla Екстракт от лайка. Подходящ при депресия, слабост, разсеяност, влошена концентрация. Децата, които се повлияват от този продукт, винаги капризничат, искат да ги носиш на ръце. Въздейства върху централната нервна система; гранули
Valeriana officinalis Екстракт от корени валериана. Повлияват се симптоми от рода на раздразнителност, нервност, тревожност, страх от тъмнината. Лекарството подобрява настроението, неутрализира симптомите на свръхактивност – синдрома на неспокойните крака, балансира качеството на съня и лекува безсъние. Гранули
Ignatia Екстракт от семена на стрихниново дъво. Основни симптоми – истерия вследствие на силна мъка, постоянни ридания, рязка смяна на настроението – плач и истеричен смях. Действа успокояващо, балансира състоянието на нервната система. Предлага се под формата на гранули, назначава се на деца и на възрастни

 

Видове хомеопатия за нерви

Хомеопатичните продукти, които се използват днес, могат да са от типа монопрепарати, като току-що разгледаните – или комбинирани. Комбинираните са резултат от множество изследвания на утвърдени фармацевтични компании; те не се нуждаят от индивидуален подбор – което съвсем не означава, че пациентът може да си ги избира сам. Подходящ продукт за възрастни например са таблетките Седатиф при тревожност; за деца може да се търси Киндинорм, Куетюд.

Видове хомеопатия за нерви
Хомеопатичните продукти за нерви могат да се намерят и в готови комбинации

Въпреки впечатлението за универсалност, комбинираните хомеопатични продукти трябва да се назначават също от лекар – успешната терапия с тях директно е свързана с грамотна лечебна схема.
Специалистът ще определи оптималните дозировки, периодичността на приема, продължителността на лечебния курс и нещо много важно: съвместимостта на лекарствата. Повечето хомеопатични продукти имат точно указание за прием: преди или след хранене, сутрин и/или вечер.

 • Класическите хомеопатични хапчета за нерви са дребни – гранули, с които се борави внимателно и които трябва да се държат в устата до пълното им разтваряне. Мъже да са и под формата на капки, които се приемат разтворени във вода. След приема на лекарството не се пие вода в продължение на 20 минути. Забранена е употребата на подправки, кафе, зелен чай, оцет, алкохол.
 • Лечението с хомеопатия дава по-добър резултат, ако пациентът се движи повече. Свежият въздух и умерените физически натоварвания допълват ефекта на хапчетата. Препоръчват се редовни разходки.

Взаимодействие с други медикаменти

Специалистите в областта на хомеопатията, както и самите производители, не препоръчват паралелен прием на високи дози седативни хомеопатични продукти с аналгетици, транквизилатори, невролептици. Логично е в подобни случаи да се очаква твърде осезаемо усилване на лекарствените ефекти. Допуска се грамотно комбиниране, което би постигнало желаните резултати. Възможно е да се прилага повече от един продукт, но дозите да са минималните ефективни – така ще се предотвратят и някои негативни въздействия върху организма.

Всъщност, ако се спазват препоръчаните от производителя дозировки и ако лечението е консултирано със специалист, негативни реакции не би следвало да се очакват. В единични случаи все пак не са изключени алергични реакции. Проявяват се чрез главоболие, световъртеж, обща слабост, гадене, болки в корема, понижено артериално налягане. Тази симптоматика изисква консултация с лекар, който може да назначи симптоматично лечение или дезинтоксикация.

Предозиране?

Обикновено за предозиране при хомеопатичното лечение не се говори, тъй като по условие този вид лечение винаги е с изключително малки дози от активните вещества. Въпреки това допускаме теоретично, че има пациенти, които в търсене на по-бърз ефект биха прекалили с гранулите или капките. Тогава могат да възникнат неспецифични симптоми, свързани с потискане на процесите в нервната система: вялост, сънливост, затормозеност.

предозиране на хомеопатия за нерви
Боаронската хомеопатия се радва на добра популярност

При тежки случаи не се изключват прояви като аритмия, хипотензия, гадене и повръщане. Тъй като не са известни препарати тип антидот за подобни случаи, основен подход е спиране на лекарството и прием на активен въглен или магнезиев сулфат.

Как да изберем добър хомеопат?

Еднозначен отговор на такъв въпрос едва ли може да се даде. Обикновено към хомеопат с авторитет насочва личният лекар. Информация може да се вземе от мрежата – по отзиви на пациенти. Може да се заложи и на данни от сайтове и справочници за лекари.

Класическа или Боаронска хомеопатия?

Както вече споменахме, класическата хомеопатия работи предимно с монопрепарати, докато Боаронската предлага комбинации на хомеопатични съставки. Може да се очаква, че при избор на комбинация се постига по-добър ефект заради комплексното въздействие.

Освен това се практикува лечение с т.н. Шуслерови соли, при които номерираните комбинации дават още по-широко поле на въздействие. При тях се допуска и по-удобна форма на прием, тъй като хапчетата могат да се приготвят под формата на разтвори за през целия ден.

Какви хомеопатични лекарства са достъпни

Не е лесно да се изброят всички хомеопатични продукти, които могат да помогнат при лечението на нерви. Добрият лекар трябва да ни помогне в този избор; да реши дали е достатъчно да ни препоръча монопрепарат, или трябва да заложим на комбинираната хомеопатия.

 • Тук ще изброим някои продукти, които са полезни при определени прояви на нервност и помагат, ако ги вземаме правилно: Неврохил Н – при нервност и влошено качество на съня; Седатиф ПС – при преживян стрес, емоционален дисбаланс, раздразнителност; Медоринум – при припряност и нетърпение, при жалби, че времето не стига за нищо; Опиум – при тревожност, безсъние и главоболие; Силицеа – при стеснителност, тревоги от публични изяви.
 • Има още ред хапчета, сред тях Цина, Нукс Вомика, Страмониум, Цинкум Металикум, Хепар сулфурис килкареа и др.
Какви хомеопатични лекарства са достъпни
Натурални съставки в малки дози: това прави продукта безопасен

Немалко пациенти, които продължително време са се лекували с хомеопатия, все пак не успяват да се справят и започват да търсят други варианти. Един от тях са „твърдите“ медикаменти; за други търсенето е в посока – промяна в начина на живот и билки.

Действие на билките Демир бозан

Ако решите да намерите информация – лично споделено! – за въздействия на хомеопатични средства при проблеми с нервите, това няма да е трудно. В мрежата има достатъчно истории; дори такива, при които човек с проблеми е опитвал последователно и класически медикаменти, и хомеопатични – а накрая си решава проблемите с режим и билки.

демир бозан
Така изглежда истинският Демир бозан. Не купувайте фалшификати! Питайте за производителя “Фарма витал”!

Това наистина е възможно – но всеки случай е с индивидуално развитие все пак. Не са малко и онези, които са успели да решат проблемите си с билковата композиция Демир бозан. Въпреки резервите, които някои хора имат към терапията с билки, това средство очевидно върши работа. има два момента, на които трябва да се обърне внимание при избора на Демир бозан: това да е оригиналният продукт, и да се пие редовно, три пъти дневно в продължение поне на месец.

Мнения, отзиви; споделено за лечението на нерви с хомеопатия и с Демир бозан

С Демир бозан си стъпих на краката!

Лина Борисова, административен сътрудник: „След драматични събития в личния ми живот получих панически атаки. Няма да спестя истината – лекувах се с медикаменти. Благодарение на мои близки взех мерки навреме и нещата се овладяха. След това обаче постоянно бях нащрек да не се повторят тези ужасни пристъпи. Поддържах се известно време с хомеопатия, но честно казано – беше отегчително постоянно да мисля за хапчетата, да ги броя и едва ли не да гледам постоянно в часовника. Тогава научих за билковия чай Демир бозан. Спрях всякакви лекарства и минах на билки. Дано не греша – втори месец пия лековития чай и нямам проблеми, стъпих си на краката най-сетне!“

Надявам се да бъда добре занапред

Любен Първанов, дърводелец: „Имах някои проблеми от млади години, понякога ме налягат черни мисли и направо не ми се живее. Знам какви лекарства да пия, но може ли цял живот да си на хапчета? Преди време ми изписаха хомеопатични като по-леки; пих и тях. Помагат наистина, но и това дотяга. Четох в интернет за Демир бозан; съпругата ми ме накара да опитам – отначало не исках, но склоних, за да не ме тормози повече. Права беше! Почувствах успокоение горе-долу на третата седмица; прииска ми се да работя и сега отново имам поръчки.“

Ще опитам с Демир бозан!

Марияна Минкова, лаборантка: „За моята преходна възраст смяната на настроението, пристъпите на потиснатост и черни мисли са нещо обяснимо, казват. Остаряването не е лесна работа! Общо взето съм здрав човек – но като ме налегне депресията, като че ли всичко започва да ме боли. Опитах с хомеопатични лекарства: всичко е добре, докато ги пия. Научих, че Демир бозан има сходен ефект, но резултатите са по-трайни, задълго. Имам намерение да опитам – вече пробвах около седмица и като че ли се чувствам по-добре.“

Източници: Нервната система и хомеопатиятаХомеопатия, тревожност, паника и стресТревожността и хомеопатията. Какво мислите за прилагането на Демир бозан при проблеми с нервите? Споделете ТУК! Налагало ли ви се е да вземате хомеопатични лекарства? Тях ли предпочитате – или терапията с билкови продукти? Имате ли достъп до добър лекар-хомеопат?

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
, , , , ,
Колко струва Демир бозан и откъде се взема?
Истинската комбинация по рецепта на "Фарма витал" струва 43 лева, като доставката е включена в нея. Можете да си я поръчате на телефон 0888 571 981 или като използвате формата за поръчки по-долу. Ако поръчате 2 кутии, ще получите 6 лева отстъпка и ще платите 80 вместо 86 лева. Също така може да се купи на място от аптеките на "Фрамар" и в София на ул. "Три уши" №5, където се намира дрогерия "Жанин". Отново в София в района на "Пирогов" се намира аптека "Авицена". Точният адрес е "Иречек" №2. Също така може да се намери и в кв. Сухата река в София, в Бургас и Петрич. Ето я и формата за поръчка:
  This Post Has 3 Comments

  1. Вера Костова

   Полезна статия. За съжаление живея в малък град и не ми е известно да имаме добър хомеопат, а имам нужда от подобно лечение, поне така си мисля. Разбирам, че ако ида до областния център в някоя от големите аптеки може би ще има кой да ми препоръча нещо комбинирано? Май ще е по-сигурно да си поръчам Демир бозан, как мислите?

  2. Катя Здравкова

   Отдавна съм на хомеопатични лекарства, така се поддържам от години. Но само с хапчета работата не става, трябва да си промениш мисленето, за да има резултат. Не се вълнувам особено от външни събития, а домашните проблеми се опитвам да решавам спокойно. За Демир бозан не бях чувала, но едва ли ще сменя хомеопатията с билки.

  3. Никола Величков

   Болните нерви се лекуват, като се премахне причината за такова “разцентроване”. Хомеопатията и билктите само потискат проблема и го разтягат във времето. Психотерапия, яки хапчета, спорт и загърбване на дразнителите: това е спасението.

  Вашият коментар